Sarbak István

Számomra a pszichoterápiás munka általában egy hosszabb folyamat, amelyben a konkrét problémák mentén egyre mélyebben próbáljuk megérteni és megélni a nehézség hátterében álló valódi érzelmeket, kapcsolódási módokat, beleértve a terápiás kapcsolat alakulását is. Ebben egyre nagyobb biztonsággal lehet befelé is tekinteni: találkozni kérdésekkel, kínzó érzésekkel, hiányokkal.
Az önmagunkkal való munka vihet közelebb a többi emberhez is, miközben közeledni tudunk a szabadabb, valódi személyiségünkhöz: ahhoz, aki egyre jobban képes szeretni és szeretve lenni, de aki aktívan szembe tud nézni akár a válaszok hiányával, frusztrációval, szorongással is.
Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem pszichológusként klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, emellett és ezt követően gyerekekkel kezdtem dolgozni különböző gyermekpszichiátriai osztályokon. Ez általában diagnosztikát, krízisintervenciót és terápiát jelentett, szoros együttműködésben a szülőkkel, gondozókkal. Ezzel párhuzamosan munkámban egyre nagyobb teret kapott a felnőttek pszichoterápiája is, így a Kréné rendelőben felnőtt pácienseket fogadok. A diploma megszerzése óta folyamatosan képzéseken veszek részt, ezek mellett szemléletemet meghatározza analitikusan orientált sajátélményű önismeretem is.
Szakképzettségek:
2007-2013. ELTE PPK Pszichológia, klinikai- és egészségpszichológia szakirány
2013-2014. Családterápia: elmélet és módszertan
2014-2018. Klinkai szakpszichológus szakképzés – Debrecen
2018-tól Pszichoterapeuta szakképzés – Tündérhegy

Munkahelyek:
2010-2013 ELTE Kortárs Segítő
2012-2014 Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria
2013. Bolyai Gyermekotthon
2014-2018 Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek- és serdülőpszichiátria
2016-tól Magánpraxis
2015-2018 Gödi Piarista Szakgimnázium
2018-től Bethesda Gyermekkórház Mentálhigiénés részleg