Barna Mária

Felnőtt klinikai szakpszichológus vagyok, pszichoterapeuta jelölt. Pszichodiagnosztikai és pszichoterápiás tapasztalatomat a magánpraxis mellett a pszichiátriai akut és rehabilitációs ellátásban, valamint az osztályos pszichoterápiás ellátásban szereztem. Pszichodinamikus szemléletben dolgozom.

Meghatározóak voltak számomra azok az évek, amelyeket a menekültügyi ellátásban töltöttem, kínzás- és traumatúlélő pácienseket segítve az újrakezdésben. Külföldön töltött éveim, majd a kulturális, vallási és etnikai sokféleségről szóló közegben végzett munka megalapozta azt a nyitottságra és elfogadó neutralitásra törekvő szemléletet, amelyet a terápiás munkámban is igyekszem megtalálni.

A klinikai munka mellett fontos számomra a kutatás, az írás és a fordítás is. Jelenleg a Pszichoterápia folyóirat szerkesztőségi tagja vagyok, de ha tehetem, fordítok szépirodalmat is.

A hozzám fordulókat akár a különböző tünetek (hangulati problémák, szorongásos és pszichoszomatikus zavarok) mögött álló érzelmi, kapcsolati nehézségek leküzdésében, akár önismereti kérdések, megterhelő élethelyzetek megértésében tudom segíteni. Felnőtt egyéni hosszú és rövidterápiákat vállalok, szükség esetén angol vagy olasz nyelven is.

Szakképzések:

2019-2020 Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta Képzés
2015–2019 Semmelweis Egyetem Klinikai és Mentálhigiénés Szakpszichológus képzés, felnőtt szakirány
2017-2018 Harvard Medical School, Global Mental Health, Trauma and Recovery Program
2010-2011 Közép-Európai Egyetem /CEU/, Nationalism Studies Program MA
2004-2009 Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Pszichológia MA

Munkahelyek:

2020- Pszichoterápia folyóirat szerkesztősége
2018-2020 OORI Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály
2017- Magánpraxis
2016-2018 Flór Ferenc Kórház, Pszichiátriai Osztály
2014-2018 Cordelia Alapítvány a Szervezett Erőszak Áldozataiért